Suunnistustreenit innolla käyntiin

kirjoittaja Kristiina Mäkinen kategoriassa Uutiset

Lähes 60 lasta saapui Hippo-suunnistuskoulun aloitustapahtumaan urheilukentän kupeeseen ke 15.4. Rasteja pääsi non stop -tapahtumassa etsimään turvallisesti nauhaa pitkin ja emit-radalla kokeiltiin vauhtia ja rastileimausta. Jenni, Minea ja Netta olivat suunnitelleet temppuradan, jossa riittikin väkeä koko tapahtuman ajan.
Mukana ollut pehmoisen leppoisa Hippo seuraili lasten puuhailuja ja tanssahteli välillä iloisesti. Ensi torstaina 23.4. klo 17.30 suunnistuskoulu kokoontuu Anttilan leikkipuistossa ja silloin opitaan lisää suunnistuksesta. Vielä ehtii ilmoittautua mukaan joko tulemalla paikan päälle tai etukäteen Seurainfo-sivun ohjeiden mukaan. Seuratoiminta-sivuilta pääset myös tutustumaan tarkemmin suunnistuskoulun kevätpuolen kalenteriin. Kesätauon jälkeen kausi jatkuu elo-syyskuussa, ja talvella vuorossa on junnujen oma salivuoro.

Keskiviikkona alkoivat myös kuntorastit ilmaistapahtumalla jäähallin pihalta käsin. Kuntorastit jatkuvat säännöllisesti keskiviikkoisin, ja Mäntsälä-rastien kalenteri aukeaa suoraan ylävalikosta klikkaamalla. Myös nuorten ryhmä Rastivasat aloitti treenit kuntsareiden yhteydessä, ja mukaan pääsee, kun suunnistuksen alkeet ovat hallinnassa. Kalenteri näkyy Seuratoiminta-sivuilta.

Aloitteleville kuntosuunnistajille on tarjolla lyhytkurssi 25.-26.4. Teoriaosuuteen kokoonnutaan MU:n toimistolle, Keskuskatu 14 L 2, la 25.4. klo 10-12, ja karttavaellukselle Sahajärven kallioille lähdetään su 26.4. klo 17 kunnan virkistysalueen parkkipaikalta Saittarontie 190. (Rastilippuopastus Saaren kylältä tieltä 140 Rantalantien risteyksestä.)

Uudenmaan ja Päijät-Hämeen alueiden keskimatkan mestaruuksista kisataan Iilijärvellä

kirjoittaja Kristiina Mäkinen kategoriassa Uutiset

Simo Sorsan muistokisa, Uudenmaan ja Päijät-Hämeen keskimatkan am-kisa, pidetään kahden alueen yhteisenä tapahtumana, ja paikalle odotetaan yli 600 kilpailijaa. Mäntsälän Urheilijat ja Rastivarsat järjestävät kisan Pukkilan Iilijärvellä tiistai-iltana 19.5. Yhteiset sarjat tekevät kilpailusta mielenkiintoisemman ja suurempien sarjojen johdosta myös kisasta saatavat rankipisteet nousevat. Myös alueiden ulkopuolisilla suunnistajilla on mahdollisuus tehdä kisavauhtinen keskimatkan treeni SM-kisan alusviikolla vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Iilijärven maasto vaativine kallioalueineen tuli monelle tutuksi jo viime syksyn R1 SM-viesteistä.

Kilpailu on nimetty MU:n suunnistusjaoston edesmenneen puheenjohtajan, Simo Sorsan muistokisaksi. Olemme kiitollisia seuran pitkäaikaiselle puuhamiehelle monesta – myös tämän kisan suunnittelun on Simo laittanut vireille.

Kilpailukutsu löytyy täältä ja ilmoittautumaan pääsee IRMAn kautta. Niiltä osin kuin alueiden sarjajaot eroavat toisistaan on sarjan nimen perässä kirjain alueen tunnuksena. Molempien alueiden yhteisissä sarjoissa ei ole kirjaintunnusta, mutta mitalit jaetaan toki sekä Uudenmaan että Päijät-Hämeen kolmelle parhaalle.

Lämpimästi tervetuloa Pukkilan Iilijärvelle kisaamaan aluemestaruuksista!

Mäntsälän suunnistuskausi avataan 15.4. Urheilupuistossa

kirjoittaja Kristiina Mäkinen kategoriassa Uutiset

Mäntsälän Urheilijoiden Suunnistusjaosto järjestää vuosittain säännöllisesti sekä kaikille avoimia kuntorasteja että lasten omia Hippo-suunnistuskoulutapahtumia. Suunnistuskauden aloittaa ilmainen kokeilutapahtuma Urheilupuiston alueella keskiviikkona 15.4. Paikalla pääsee osallistumaan niin lasten non stop -tapahtumaan kuin kuntosuunnistamaankin.

Kuntorasteihin tutustutaan jäähallin pihalta lähtevillä radoilla klo 17 ja 19 välisenä aikana. Urheilupuiston ja Ehnroosin koulumäen alueen sprinttisuunnistuskartta on jälleen päivitetty ja alueelle on tehty kolme eri pituista rataa, joita voi halutessaan kiertää useammankin. Lähtöpaikalla opastetaan tarvittaessa kartan lukemisen alkuun. Kuntorastit jatkuvat eri puolilla Mäntsälää keskiviikkoiltaisin syksyyn asti lukuunottamatta heinäkuun lomakautta.

Lapsille on keskiviikkona 15.4. samanaikaisesti oma non stop -tapahtuma urheilukentän luona. Illan aikana klo 17 ja 20 välillä pääsee suunnistamaan rastireittirataa, testaamaan vauhtiaan elektronista leimauskorttia käyttäen, opettelemaan karttamerkkejä sekä kokeilemaan ketteryyttään temppuradalla. Luvassa on myös puffetti – ja samalla on mahdollisuus ilmoittautua alakouluikäisille suunnattuun Hippo-suunnistuskouluun. Myös nuorten Rastivasa-ryhmän toiminnasta jaetaan tietoa paikan päällä.

Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna 25.-26.4. on luvassa suunnistuksen starttikurssi aloitteleville kuntosuunnistajille. Lauantaiaamupäivän aikana klo 10-12 käydään suunnistuksen teoriaa läpi MU:n toimistolla, Keskuskatu 14 L 2. Sunnuntaina klo 17 lähdetään parin tunnin karttavaellukselle Saaren kylällä Sahajärven maisemissa,  Saittarontie 190. Kuntosuunnistajan starttikurssi on ilmainen ja osallistua voi halunsa mukaan vain toisena päivänä tai molempina.

Kapina-hisut peruttu

kirjoittaja Kristiina Mäkinen kategoriassa Uutiset

Maaliskuun vaihteen Kapina-hisut, jotka samalla olisivat olleet Uudenmaan alueen am-kilpailut, on jouduttu perumaan lumitilanteen vuoksi. Vielä alkuviikosta tilanne näytti hyvältä; urat olivat paikoin jo nautinnollisessa kunnossa ja pakkanen oli kovettanut hangen tukevaksi niiden alla. Kilpailutoimikunnan palaveri maanantai-iltana sujuikin vielä innokkaasti järjestelykuvioita hioen.

Loppuviikon vetiset kelit ja lämpötilan pysyminen myös öiseen aikaan plussan puolella aiheuttivat kuitenkin lumen häviämisen sieltä, missä sitä ei ollut paljoa.

– Metsässä on keskimäärin edelleen kunnolla lunta,  mutta pehmeitä uria ei kannata lähteä ajamaan kelkalla, koska se pikemminkin huonontaisi uraston kuntoa entisestään, kun lumen alla piilossa olevat risut nousisivat pintaan. Pakkasta taas ei ole tiedossa ennen seuraavaa viikonvaihdetta, valottaa kilpailunjohtaja Jouko Mäkinen perumisen taustoja.

– Hisukisojen peruminen toisena talvena peräkkäin on todella harmillista. Kapina-hisuilla on jo monen vuoden perinteet. Samat ihmiset ovat palanneet kisoihin vuosi toisensa jälkeen, mikä osoittaa, että järjestelypuoli on hyvin hoidettu, kiittelee kilpailunjohtaja ratamestaria, kelkkailijoita ja koko talkooväkeä.

Osallistumismaksu palautetaan niille kilpailuun ilmoittautuneille, jotka ovat maksun maksaneet. Takaisinmaksua varten tarvitsemme palautustiedot: tilinumeron ja muut maksutiedot voi lähettää Markku Laineelle sähköpostiosoitteeseen m.laine@phnet.fi