Uudenmaan ja Päijät-Hämeen AM-pitkä jo keväällä

kirjoittaja Kristiina Mäkinen kategoriassa Uutiset

Uudenmaan ja Päijät-Hämeen pitkien matkojen aluemestaruudet kisataan jo toukokuun lopussa Mäntsälän Saarella. Haastava alue on monella muistissa kuuden vuoden takaisen keskimatkan aluemestaruuskisan ja kolmen vuoden takaisen partiosuunnistuskisan jäljiltä. Alueen hienouksia ovat Vähäjärven kallioiden Natura-alue sekä monet korkeat kalliomäet kuten Haukka-, Ilves- ja Tornikalliot.

Mäntsälän Urheilijat toivottaa suunnistusväen tervetulleeksi keväiseen aluemestaruuskoitokseen!

Kisasivulle tästä

 

Starttiopetusta, suunnistusratoja ja saunomista – Kuntosuunnistuskauden aloitustapahtuma Hirvihaarassa

kirjoittaja Kristiina Mäkinen kategoriassa Uutiset

Mäntsälän Urheilijoiden järjestämät suunnistuksen kuntorastit alkavat Hirvihaaran hiihtokeskuksessa keskiviikkona 20.4.2016. Kauden ensimmäisiä kuntosuunnistuksia juhlitaan kahvin ja makkaran kera, ja myös kuntomajan sauna lämpiää. Kuntomajan maasto kuntoratoineen on turvallinen paikka myös aloittelijoille. Tapahtuma alkaa klo 16, ja paikalle voi tulla klo 19 asti.

Klo 17 pidetään kiinnostuneille suunnistuksen teoriastartti kuntosuunnistuksessa alkuun pääsemiseksi. Sen jälkeen on mahdollisuuus kiertää jokin illan kuntoradoista myös ryhmässä.

Kuntosuunnistustapahtumia on huhtikuulta syyskuulle asti luvassa 18 kertaa – vain heinäkuussa pidetään lomaa. Rastikalenterin löytää “Mäntsälä-rastit”-ylävalikoista. Kalenterista näkyvät opastukset kulloisellekin kuntosuunnistuspaikalle ja nettisivuilta voi myös lukea illan tuloksista.

Suunnistuskoulun aloitustapahtuma to 14.4.

kirjoittaja Kristiina Mäkinen kategoriassa Uutiset

MU-suunnistuskoulu alkaa torstaina 14.4. klo 18.30 Urheilupuistossa. Aloitustapahtumassa on tarjolla monenlaista suunnistukseen tutustumista, mm. leimausrata, temppurata ja rastireittirata sekä karttamerkkitehtäviä. Samalla pääsee ilmoittautumaan mukaan suunnistuskouluun. Tervetuloa!

Tarkempi suunnistuskouluohjelma Seuratoiminta-sivuilla.

Jaoston ajankohtaisia asioita

kirjoittaja Kristiina Mäkinen kategoriassa Uutiset

Jaoston syyskokouksen terveisiä:

  • sovittiin ensi vuoden johtokunnan kokoonpanoksi Kristiina Mäkinen (pj), Tuula Vaenerberg (siht.), Markku Laine (IRMA ja maksukontrolli), Maisa Korhonen (nuoriso), Heikki Saarinen (kartat), Pekka Peltonen (kuntosuunnistus) sekä Arto Nummela. Muita henkilöitä kutsutaan kokouksiin kulloinkin käsiteltävien asioiden mukaan.
  • johtokunta etsii ihmistä, jolla olisi halua ja taitoa päivittää nettisivuja ja/tai hoitaa muuta tiedottamista jaoston sisällä. Kysele lisää Kristiinalta!
  • ensi vuonna jatketaan pitkälti samoilla talouslinjauksilla kuin tänä vuonna. Jaostomaksua vastaan saa siis ilmaiset kuntosuunnistukset, ja kilpailevien jäsenten osallistumismaksut maksetaan kansallisella tasolla lukuunottamatta rastiviikkoja. Jäseniltä odotetaan vastavuoroisesti aktiivista osallistumista kisatalkoisiin ja kuntosuunnistusten järjestämiseen, jotta saadaan tulopuoli vastaavasti pysymään kunnossa.
  • olemme saaneet järjestettäväksemme Suunnistavan Uudenmaan pitkän matkan mestaruuskisat. Ne järjestetään SU:n toivomuksesta poikkeuksellisesti jo toukokuussa – 22.5. – koska Virossa järjestettävät veteraanien MM-kisat osuvat päällekkäin normaalin elokuisen ajankohdan kanssa. Viikonloppu 21.-22.5.2016 kannattaa siis jo nyt laittaa kalenteriin ja varautua mm. rastipukki- ja rastinvientitalkoisiin toukokuun aikana! Pääratamestarina kisassa toimii Kimmo Karhu apunaan Niko Vaenerberg (lasten radat).
  • hisukisojen järjestämistä mietitään, jos lumitilanne tammikuussa näyttää houkuttelevan hyvälle.
  • tarkkuussuunnistuskisat on suunnitelmissa järjestää taas syksyllä.
  • kesän kuntosuunnistustapahtumille etsitään jo ratamestareita. Kokouksessa virisi myös ajatus ratamestari-illasta, jossa toisaalta käytäisi läpi kuntosuunnistusratojen suunnittelua ja toisaalta tutustuttaisi ratamestarien ajatusmaailmaan laajemminkin. Omien kisaratojen analysointi ratamestarin silmin ja toisaalta eri tasoisten ratojen suunnittelu voivat tuoda uusia näkökulmia etenkin nuorten suunnistajien ajatteluun.
  • kauden päätöstilaisuus pidetään OP:n kokoustiloissa ti 15.12. klo 18. Ohjelmassa mm. MM-kisojen palkintojenjako, menestyneitten muistaminen ja kannustaminen ja kuvien katselua. Tervetuloa!