Kuntosuunnistukset alkavat ja MM-kisat kisataan

kirjoittaja Kristiina Mäkinen kategoriassa Uutiset

Kuntosuunnistukset pyörähtävät käyntiin taas kesätauon jälkeen, ja heti ensimmäisellä kerralla kisataan myös MM-mitaleista – siis Mäntsälän mestaruuksista – sarjoissa 14-vuotiaasta ylöspäin. Ensimmäiset kuntosuunnistukset suunnistetaan keskiviikkona 5.8. Tynnyrkorven maastossa klo 17-19. Ratavaihtoehtoja on kolme, ja radat sarjoittain selviävät paikan päällä. Myös Hippo-suunnistuskoululaiset kokoontuvat kuntorasteilla klo 18. Tuolloin kerrataan keväällä opittua ja tutustutaan kompassiin.

Mäntsälän mestaruuksista voivat saapua kisaamaan kaikki paikkakuntalaiset, ja lisäksi osanotto-oikeus on myös ulkopaikkakuntalaisilla MU:n suunnistusjaoston jäsenillä. Lasten viitoitusratojen ja 12-sarjan mestarit ratkotaan hiukan myöhemmin elo-syyskuussa.

 

Lauri tarkkana MM-TempOssa – viides!

kirjoittaja Kristiina Mäkinen kategoriassa Uutiset

Tarkkuussuunnistuksen MM-kisoista Kroatian Zagrebista kuuluu iloisia uutisia, kun Lauri Mäkinen selvitti tiensä TempO-kisan finaaliin torstaina 25.6. ja onnistui perjantain finaalissa hienosti sijoittuen viidenneksi. Suomen Antti Rusanen voitti kilpailun.

– Karsinta ja finaali olivat kovin erilaiset; torstaina tehtävät olivat ”puubingoa”, kun kartan kymmenistä yksittäisistä puista piti hahmottaa maastossa se juuri oikea. Perjantain kisa taas perustui pitkälti korkeuskäyrien hienouksien hahmottamiseen, mikä tuntui luonnistuvan suomalaisilta keskieurooppalaisia paremmin, analysoi Lauri kisoja. 

Opastettu karttakierros kuntorasteilla

kirjoittaja Kristiina Mäkinen kategoriassa Uutiset

Kuntosuunnistajien starttikurssilla keväällä ajatus yhteisestä karttakävelystä kuntorastien yhteydessä sai kannatusta. Suunnistusretken aikana opetellaan perustaitoja; havainnoidaan ympäristöä ja verrataan sitä karttaan, punnitaan eri reitinvalintamahdollisuuksia ja harjoitellaan kompassin avulla kulkemista unohtamatta silloinkaan kartanlukua. Tarkoitus ei ole ottaa juoksuaskelia, vaan keskittyä suunnistustaitojen opetteluun kävelyvauhdissa.

Karttakävely starttaa sekä 17.6. että 24.6. klo 18 ja mukaan pääsee kuntosuunnistusmaksun hinnalla. 17..6. suunnistetaan Pivanjärvellä (opastus Porvoontieltä Onkimaan liittymästä noin 10 km kirkonkylältä Porvooseen päin) ja 24.6. suunnistetaan Riihenmäen metsässä (opastus Riihenmäen koulun kiertoliitymästä). Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita. Mukaan kannattaa ottaa kompassi ja karttaa varten suojamuovi, mikäli sellaiset omistaa. Lisätietoja voi kysellä sähköpostitse: suunnistus@mantsalaurheilijat.fi.

Sennille Suunto-Gamesin sarjavoitto

kirjoittaja Kristiina Mäkinen kategoriassa Uutiset

Senni Ruuskanen kipitti Suunto-Games -kisassa molempina päivinä tyttöjen 10-rastireitin ykköseksi ja kokonaiskilpailun voitto tuli siten selvällä viiden minuutin erolla seuraavaan. Ensimmäisissä kansallisissa kisoissaan suunnistaneen Anniina Hyvösen sijoitus oli samassa sarjassa hienosti viides. Tuomas Ruuskanen selvitti H12-ratansa molempina päivinä ilman suurempia mutkia ja tuloksena oli kolmas sija vain pari minuuttia kärjelle jääneenä. Minea Korhonen selvitti D13-radat vaativassa Salmin maastossa niin ikään hyväksytysti ja sijoittui kokonaiskilpailun yhdeksänneksi.